Mijn werkwijze

Orthomoleculaire voedingsleer

Natuurvoeding en orthomoleculaire voeding spelen een belangrijke rol in mijn werkwijze. Het Griekse woord Orthos, dat 'goed' betekent en het woord moleculair, dat wil zeggen 'betreffende moleculen'. Orthomoleculair wil dus zeggen: bijdragen aan een goede beschikbaarheid van alle moleculen die het lichaam nodig heeft. 

 

Ik richt mij op de orthomoleculaire voedingsleer welke gericht is op het creëren en in stand houden van een optimale beschikbaarheid van alle moleculen die het lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren en gezond te blijven. Lichaam in balans.


De vijf natuurgerichte principes:

 

Energie : De basis van leven. Zonder energie is er geen mogelijkheid tot herstel.

 

Prikkeloverdracht : Het herstel van interne fysieke en mentale communicatie systemen. Zonder geleiding stagneren vele functies. 

 

Drainage : Het verminderen van toxische belastingen zowel in geestelijke als in stoffelijke vorm.

 

Voeding : Goede voeding is essentieel om evenwicht te verkrijgen tussen prestatie en welzijn.

 

Levenskunst : Door onwetendheid is de mens nauwelijks in staat om ziekmakende processen zelfstandig tot verandering te brengen. De therapeut is in staat de client bewust te maken van de feitelijke oorzaak van ziek zijn. 

 

Deze 5 natuurgericht principes zijn de methodieken van elke BATC zorgverlener en leveren daarmee een effectieve en efficiënte inbreng van zorg. 


Praktijk aan huis

Ik heb een praktijkruimte aan huis waar ik op dit moment iedere donderdag cliënten ontvang. Uiteraard is een andere dag altijd mogelijk in overleg.

 

Ik sta geregistreerd in het AGB-register. De voedingsadviezen zijn vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Om teleurstellingen te voorkomen verwijs ik je naar je eigen polis of doe een check bij je ziektekostenverzekeraar.

 

Mail naar info@devoedingscoachcastricum.nl

Of bel 06-37230855